tim

Upoznajte naš tim

Nevena Tolanov

Nevena Tolanov diplomirala je psihologiju 1980. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kolokvijalni opis dobi je „zrela“, „treća“, „baby-boomers“, u iskaznici 60+. 1997.godine postala je poduzetnik – poslovni savjetnik u vlastitom poduzeću TERMINUS d.o.o. U svom portfelju klijenata ima velike i male poduzetnike, gospodarstvenike, obrazovne i javne Ustanove iz sektora financijskih i javnih usluga te turizma, sve  njih u potrebi i fazi usklađivanja svojih ljudskih resursa s promjenama poslovanja. Profesionalna ljubav i strast je primijenjena psihologija koja mijenja osobe, grupe i organizacije. Predana je vjeri u moć znanja, obrazovanja i osobne promjene koja traži angažirane pojedince i kvalificirane savjetnike. Hobi su joj putovanja, učenje, poduzetničke ideje, povezivanje, umrežavanje i organizacija.

Paola Albertini još u osnovnoj školi znala je da želi postati novinarka i od tada vjerno slijedi taj put. 2006. godine počela je raditi za zagrebački Vjesnik (kao dopisnica iz Istre), a po njegovu gašenju surađivala je s razni pulskim i istarskim portalima. Strast joj je kultura pa tako od 2004. radi kao novinar za Pula film festival, tijekom njegova održavanja, od 2011. piše kazališne kritike za kazaliste.hr i plesnascena.hr, a od 2018. godine surađuje s portalom www.kulturistra.hr. Tijekom godina radila je kao PR za razne kulturne manifestacije. Vođena znatiželjom, 2019. završila je tečaj za digitalni marketing na Otvorenom učilištu Diopter i od tada se aktivno bavi vođenjem društveni mreža, pisanjem blogova i slično. U toj je funkciji i dio Terminus tima te uređuje web stranicu, piše najave za događanja i vodi društvene mreže. 2021. godine postala je ponosna vlasnica agencije Albertini media. Majka je zvrkaste djevojčice, voli čitanje, fotografiju i putovanja.

Paola Albertini

Nikolina Oroz

Nikolina Oroz je tridesetjednogodišnja magistra pedagogije, diplomirala pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, uz iskustvo studiranja u Finskoj i Španjolskoj. Edukantica je Centra za Geštalt psihoterapiju, edukaciju i savjetovanje u Zagrebu. Njezino dosadašnje radno i volontersko iskustvo obilježio je rad u privatnom i državnom sektoru, rad s odraslim osobama, mladim ljudima, adolescentima i djecom osnovnoškolske dobi. U školskom kontekstu posebno se posvetila području profesionalne orijentacije i usmjeravanja, odnosno pružanja podrške i savjetovanja, kako djece tako i roditelja. Tema prevencije nasilja nad i među djecom i mladima istaknula se kroz praktičan rad i brojne edukacije te dodatna usavršavanja. Vjeruje da ukoliko svoj posao gradimo oko stvari prema kojima smo  strastveni to nam daje priliku da radimo ono što volimo, ali isto tako, da volimo ono što radimo. Život joj je prožet putovanjima i promjenama pa je tako često radila i surađivala s osobama različitih kulturoloških pozadina, stavova i uvjerenja. Navodi da ju je upravo to najviše obilježilo i definiralo kao osobu kakva je danas –  vječni učenik i entuzijast kad je u pitanju rast i razvoj ljudskog bića.

Matea Milanović diplomirala je psihologiju na fakultetu Nicolo Cusano u Rimu u Italiji iz područja oganizacijske psihologije i psihologije rada.  Od završetka fakulteta radi u području organizacijske psihologije i ljudskih potencijala u kompaniji Valamar Riviera u Poreču gdje radi na selekciji, edukacijama i razvoju zaposlenika.  Aktivni je član Sekcije za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju pri DPI-u. Osim organizacijske psihologije ima iskustva i u radu s maloljetnicima i obiteljima gdje je 2 godine radila kao vanjski suradnik u Centru za socijalnu skrb u područjima Pojačana briga i nadzor maloljetnika i Pojačana briga i nadzor nad izvršavanjem roditeljske skrbi. Kratko je vrijeme bila asistent u vrtiću gdje je imala prilike okušati svoje znanje i sposobnosti u radu s djecom iz spektra autizma. Koristi svaku priliku za dodatna usavršavanja, odlazak na edukacije, stjecanje novih znanja, iskustva i vještina kao i osobni rast i razvoj. Vjeruje u moć komunikacije koja je temelj dobrih međuljudskih odnosa te uživa u druženju i upoznavanju novih ljudi.

Matea Milanović

Anna Goreta Giannini

Anna Goreta Giannini je magistra psihologije na čiji je odabir profesije još od srednjoškolskih dana utjecala ljubav i empatija prema ljudima. Dodiplomski i diplomski studij psihologije završila je u Italiji, na  fakultetima u Padovi i Trstu. Po završetku studija vratila se u Hrvatsku i svoje radno iskustvo stjecala stažiranjem na odjelu psihijatrije te potom radom u gradskom savjetovalištu, školi i dječjem vrtiću. Istinska ljubav i strast prema psihologiji uvijek su joj pomagale u snalaženju u različitim poslovnim ulogama, ali najvažniju i najdražu ulogu u životu posljednjih desetak godina predstavlja joj ipak majčinstvo. Dječja i razvojna psihologija primarno je područje interesa na kojem trenutno djeluje. Licencirana je voditeljica UNICEF-ovih programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“, „Rastimo zajedno Plus“ i „Klub očeva Rastimo zajedno“ koji su joj pomogli otkriti afinitet prema radu s grupama. U savjetodavnom radu s roditeljima cilj joj je pomoći roditeljima da stvore i njeguju što kvalitetniji odnos sa svojom djecom, poštujući pritom potrebe, integritet i dostojanstvo svakog člana u obitelji. Nedavno iskustvo volontiranja na liniji za psihološku pomoć u pandemiji COVID-19 dodatno je produbilo njezinu potrebu za borbom protiv stigmatizacije mentalnih bolesti te djelovanjem na osvještavanju društva o potrebi brige za mentalno zdravlje.  

Alenka Kralj diplomirana je magistrica edukacije sociologije sa statusom odgajatelja, na naprednom stupnju izobrazbe iz psihoterpijskog pravca Transakcijske analize. Treninge za trenere neformalne edukacije pohađala je u Zagrebu i Ankari (Turska). Sudjelovala je na nekoliko razmjena mladih diljem Europe, a stručno se usavršavala u španjolskom Madridu. Trenutno je stručni radnik, profesor i savjetodavni terapeut u superviziji. Iza sebe ima niz kreativnih, iskustvenih i sportsko-rekreacijskih radionica s različitim društvenim skupinama. Predanim volenterskim radom posvetila se socijalno osjetljivijma, a volonterski rad odveo ju je i do daleke Indije. Odrastala je u sportskom okruženju, u kojem je naučila kako biti vođa, ali kako i slijediti. Hobi su joj trčanje, dugačke šetnje s labradoricom Folly, čitanje i putovanja, a najveća njena strast su ljudi. Iz toga proizlazi ljubav prema psihoterapiji i želja za savjetodavnim radom koji konstantno nameće nova otkrića, a opcija napretka kako za klijenta tako i za terapeuta, iza svakog je ugla.

Alenka Kralj